Üdvözöljük az Enter Hungary oldalán!

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket,

hogy mentesül az igazgatási szolgáltatási díj megfizetésének kötelezettsége alól :

  • az ukrán állampolgár tartózkodási engedély kiadása vagy meghosszabbítása iránti kérelme
  • a tanulmányi célú tartózkodási engedély kiadását vagy meghosszabbítását kérelmező, aki magyar állami ösztöndíjban részesül, pl. Stipendium Hungaricum ösztöndíjas vagy aki miniszter által biztosított tanulmányi támogatásban részesül
  • az belorusz állampolgár tanulmányi vagy munkavállalási célú tartózkodási engedély kiadása vagy meghosszabbítása iránti kérelme
A fenti esetekben az eljárási díjat nem kell leróni!


Tisztelt Foglalkoztatók!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a menedékes státuszt kérelmező, vagy menedékesként elismert személy foglalkoztatása megkezdésének, valamint megszűnésének a bejelentésére külön űrlap áll rendelkezésre a „Bejelentés” ügytípusban. Kérem, hogy e személyi kör tekintetében a bejelentést kizárólag a speciálisan a menedékes foglalkoztatásának megkezdésére, valamint a menedékes foglalkoztatásának megszűnésére rendszeresített űrlapon tegyék meg! Köszönjük, hogy ennek betartásával is segítik az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság munkáját!

Ez a rendszer segíti Önt abban, hogy elektronikusan, sorban állás nélkül be tudja nyújtani tartózkodási engedély iránti kérelmét Magyarországon. Amennyiben külföldről kíván Magyarországra vagy Schengeni területre beutazni, a Külgazdasági és Külügyminisztérium nyújt segítséget.

Az e-kérelem benyújtható, mint magánszemély, vagy mint kiemelt foglalkoztató/munkaerő-kölcsönző, továbbá mint jogi képviselő. Az első kérelem benyújtása előtt regisztrálnia szükséges. A regisztrációs eljárás eltérő módon történik magánszemélyek, kiemelt foglalkoztatók/ munkaerő-kölcsönzők, és a jogi képviselők esetében. Kérjük, válassza ki, Ön melyik kategóriában kíván regisztrálni!

Menedékes regisztrálás (menedékes adatlap benyújtás felhasználói útmutató)

A weblap használatával kapcsolatosan felhasználói útmutató tartalmaz részletes leírást.