Üdvözöljük az Enter Hungary oldalán!

Tisztelt Partnerünk!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy 2024. június 19-én (szerda) 00:00-től, 02:15-ig tervezett rendszer-fejlesztési munkálatok miatt, a SimplePay online fizetési rendszerének internetes kártyaelfogadási szolgáltatása szünetelni fog.

Az esetleges kellemetlenségért elnézését kérjük, türelmét és megértését előre is köszönjük.


Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket,

hogy mentesül az igazgatási szolgáltatási díj megfizetésének kötelezettsége alól :

  • az ukrán állampolgár tartózkodási engedély kiadása vagy meghosszabbítása iránti kérelme
  • a tanulmányi célú tartózkodási engedély kiadását vagy meghosszabbítását kérelmező, aki magyar állami ösztöndíjban részesül, pl. Stipendium Hungaricum ösztöndíjas vagy aki miniszter által biztosított tanulmányi támogatásban részesül
  • az belorusz állampolgár tanulmányi vagy munkavállalási célú tartózkodási engedély kiadása vagy meghosszabbítása iránti kérelme
A fenti esetekben az eljárási díjat nem kell leróni!


Tisztelt Foglalkoztatók!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a menedékes státuszt kérelmező, vagy menedékesként elismert személy foglalkoztatása megkezdésének, valamint megszűnésének a bejelentésére külön űrlap áll rendelkezésre a „Bejelentés” ügytípusban. Kérem, hogy e személyi kör tekintetében a bejelentést kizárólag a speciálisan a menedékes foglalkoztatásának megkezdésére, valamint a menedékes foglalkoztatásának megszűnésére rendszeresített űrlapon tegyék meg! Köszönjük, hogy ennek betartásával is segítik az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság munkáját!

Ez a rendszer segíti Önt abban, hogy elektronikusan, sorban állás nélkül be tudja nyújtani tartózkodási engedély iránti kérelmét Magyarországon. Amennyiben külföldről kíván Magyarországra vagy Schengeni területre beutazni, a Külgazdasági és Külügyminisztérium nyújt segítséget.

Az e-kérelem benyújtható, mint magánszemély, vagy mint kiemelt foglalkoztató/munkaerő-kölcsönző, továbbá mint jogi képviselő. Az első kérelem benyújtása előtt regisztrálnia szükséges. A regisztrációs eljárás eltérő módon történik magánszemélyek, kiemelt foglalkoztatók/ munkaerő-kölcsönzők, és a jogi képviselők esetében. Kérjük, válassza ki, Ön melyik kategóriában kíván regisztrálni!

Menedékes regisztrálás (menedékes adatlap benyújtás felhasználói útmutató)

A weblap használatával kapcsolatosan felhasználói útmutató tartalmaz részletes leírást.